Keni рrobleme me gjumin? Teknika që do t’ju ndihmojë të flini “tull” рër një 1 minutë

A keni pagjumësi si pasojë e së cilës jeni vazhdimisht të lodhur? Mos u shqetësoni, pasi me teknikën e gjumit “4-7-8” do të bini në gjumë shumë shpejt.

Fillimisht vendoseni gjuhën në qiellzën tuaj dhe lëreni aty gjatë gjithë ushtrimit. Pas vendosjes së gjuhës në qiellzë, nxirreni me zë të lartë përmes gojës duke bërë një tingull tëlartë që do të dëgjohet në mënyrë dinamike dhe me zë tëlartë.

Pasi të keni nxjerrë frymën, filloni të merrni frymë ngadalë dhe me qetësi përmes hundës, duke numëruar ngadalë deri në 4. Kur merrni frymë, mbajeni frymën duke numëruar deri në 7 dhe më pas nxirreni përsëri duke bërë tingullin që ju thamë. Frymëmarrja duhet të zgjasë për 8 sekonda dhe të jetë shumë di nam ike.

Kjo metodë ndihmon në oksigjenimin e trurit dhe të gjithë trupit dhe sjell qetësinë e lakmuar. Ai sjell ekuilibër në sistemin nervor i cili është shumë i shqetësuar në situata stresi inteensiv.