Ndàhét nga jétà në moshën 78 vjeçare mjéku i njohur shqiptar

Ndahet nga jeeta në moshën 78 vjeçare mjeku shqiptaro – amerikan, i njohur ndërkombëtarisht, Filip Çaushaj. Kryemjekja Lida Shosha ndau lajmin e hidhuur në rrjetin social.

E deshi shumë vendin e origjinës, Shqipërinë, i deshi shumë shqiptarët, ndihmoi pamasë e frymoi deri në fund për Shqipërinë, e mjekuut legjendë është aq e pasur sa nuk e nxënë dot këto reshta, mjeeku i nderuar kudo në bote, por më i pasur ishte shpirti i tij fisnik, i mençur, modest, bujar, dashamires, përtej çdo limiti njerëzor që kam njohur deri më sot.

Sot huumba një mik të shtrenjtë, parajsa fitoi një legjendë.” Me një karrierë të spikatur doktor Filip Çaushaj është pioner në kirurgjinë laparaskopike të zorrës së trashë dhe ështe vlerësuar me tituj në shumë spitalee dhe universitete nëpër botë.