Dimri këtij viti do të jetë shumë i ftohtë, që tani është rritur çmimi i drunjve, Ja sa do shkoj

Edhe pak muaj na ndajnë nga stina e dimrit dhe shqiptarët në qytete të ndryshme të vendit kanë nisur të bëjnë përgatitjet për stinën e ftohtë. Dimri në Korçë është tepër i ashpër, me borë, akull, ngrica dhe temperatura nën minus.

Qytetarët korçarë kanë nisur të marrin masa që tani por gjatë dy javëve të fundit janë përballur me një rritje të fri kshme të çmimit të druve.

Çmimi i druve tani është dyfishuar nga sa ka qenë një vit më parë dhe qytetarët, kryesisht pensionistët nuk e përballojnë dot një rritje të tillë.

Jetesën jo pensionisti që e ka shumë të vështirë ta përballojë me këto çmime që është lënda drusore, por edhe një mesatar nuk i përballon dot, detyrohet të hyjë në borxh, të shkrijë atë pak dhjame që ka grumbulluar, kështu që e ka të vështirë sepse çmimi i druve ka shkuar shumë lart.

Unë i kam marrë para 3 muajsh i kam marrë 50 mije lek te vjetra. Ka që i kanë marrë 60 edhe 70, pra është një t merr, drurin tonë e marrim me çmim shumë të lartë, është evështirë shumë.