Vetëm një ѕhtet mund të ѕtrehojë gjithë poрullësinë e tij nën tokë, e gjeni dot? Nuk është Amerika jo!

Ne i kthyem në Bunkart, Vetëm një vend në botë mund të strehojë gjithë popullatën e tij nën tokë Ditët e fundit, presidenti rus Putin jo vetëm që ngriti alaarmin për sistemin e parandalimit bërtham.or, por gjithashtu ngacmoi termocentralin ukrainas në Zaporizhzhia, më i madhi në Evropë.

Shuma e këtyre dy ngjarjeve kontribuoi në ngritjen e shqetësimit të popullatës për një Cernobil 2. Shpesh është ngritur pyetja se cili vend ishte më i përgatitur për të përballuar këtë situatë të mundshme në botë? Ndryshe nga sa mund të mendohet, nuk janë Shtetet e Bashkuara të Amerikës, por Zvicra.

Për çfarë arsye? E thjeshtë: ka mjaft bunkere në vend sa për të strehuar të gjithë popullsinë dhe madje do të mbesnin vende bosh, Sa bunkeerë ka në Zvicër? Zvicra aktualisht ka rreth 360 000 bunkeerë të ndërtuar nën shtëpi dhe ndërtesa.

Plus 5 100 strehime të tjera publike të ndërtuara për të akomoduar ata që, për një arsye ose një tjetër, nuk ishin në gjendje të ndërtonin një bunker në shtëpinë e tyre poshtë. Të gjitha këto struktura janë në gjendje të strehojnë mbi 100% të popullsisë.

Ky është një rekord, duke qenë se në nivel evropian vendet që afrohen më shumë janë Suedia dhe Finlanda, të afta të strehojnë përkatësisht afërsisht 80 dhe 70% të popullsisë së tyre. Pse ka kaq shumë bunkere në Zvicër.